13.04.2012. / 20:00

Autor: Hina

Izdavač otkrio pojedinosti novog romana J.K. Rowling

Prvi roman za odrasle britanske spisateljice J.K. Rowling, autorice izuzetno popularnog serijala za djecu o malom čarobnjaku Harryju Potteru, bit će crnohumorna priča o političkoj borbi u malom, naizgled idiličnom engleskom mjestu, piše britanski Guardian.

J. K. RowlingJ. K. RowlingPrvi roman za odrasle britanske spisateljice J.K. Rowling, autorice izuzetno popularnog serijala za djecu o malom čarobnjaku Harryju Potteru, bit će crnohumorna priča o političkoj borbi u malom, naizgled idiličnom engleskom mjestu, piše britanski Guardian.

"The Casual Vacancy", vjerojatno najočekivanija britanska knjiga godine, čiji naslov označava iznenada ispražnjeno mjesto u lokalnom vijeću, na policama knjižara naći će se 27. rujna. Radnja se, kako otkriva njezin novi izdavač nakladnička kuća Little, Brown odvija u malom tipično engleskom idiličnom mjestu Pagfordu.

Priču pokreće neočekivana smrt čelnika mjesnog vijeća Barryja Fairweathera. Kako sukobi oko izbora njegova nasljednika rasplamsaju strasti i licemjerje te otkriju i poneku neočekivanu tajnu, postupno se otkriva što se u stvari krije iza fasada idiličnog gradića.

Pagford se tako postupno razotkriva kao mjesto rastrgano sukobima, a spor oko pronalaska zamjene za Fairweathera "postaje katalizator za najveći rat koji je ikad zadesio taj gradić", u kojemu se "djeca sukobljavaju s roditeljima, žene s muževima, a nastavnici s učenicima", otkriva izdavač.

Knjižari se nadaju da će ta komedija o životu u britanskoj provinciji opravdati očekivanja koje čitatelji imaju od Rowling, kojoj je popularnost serijala o Harryju donijela bogatstvo od preko 600 milijuna funta. Sedam naslova toga serijala prodano je u više od 450 milijuna primjeraka diljem svijeta a po njima je snimljeno i osam jednako popularnih filmova.

Vezane vijesti

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

Knjiga "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika