18.04.2012. / 08:06

Autor: Hina , Nacional.hr

Jakovčić teško optužuje

"Ministarstvo potkopava Brijuni rivijera"

Hrvatska je proglasila Brijune rivijeru projektom od državnog značaja, njezini dužnosnici koji sjede u povjerenstvu raspisivali su natječaj objavljen u svjetskim medijima, rekao je Jakovčić za HTV, ocijenivši da je to što se sada dogodilo "blamaža, zbog koje netko ovoj zemlji mora dati ostavku"

Ivan JakovčićIvan JakovčićIstarski župan Ivan Jakovčić u utorak navečer je izrazio je ogorčenje i nezadovoljstvo najnovijim rješenjem Ministarstva kulture o proglašenju područja Hidrobaze u Puli kulturnim dobrom, dok je u tijeku natječaj za izbor najboljeg investitora za razvojni projekt "Brijuni rivijera" na toj lokaciji.

"Mijenjati uvjete investiranja u fazi natječaja je nedopustivo i neodgovorno. Slično se dogodilo i s lokacijom Katarina-Monumenti, te je nekoliko dana nakon zaključenja natječaja doneseno slično rješenje koje u potpunosti mijenja uvjete natječaja", naveo je Jakovčić u priopćenju za javnost objavljenom u utorak navečer.

"Takvo ponašanje pojedinaca ruši ugled Republike Hrvatske i traži donošenje hitnih mjera te oštre sankcije zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca", istakao je.

Projekt Brijuni rivijera poznat je svima već 10 godina, a "da su konzervatori htjeli djelovati na način da zaštite ta područja, to su mogli učiniti već čitavo desetljeće", naveo je Jakovčić.

'Sramota'

Zbog te odluke Ministarstva kulture on je javno pozvao investitore da se ne javljaju na natječaj za lokaciju Hidrobaza u Puli i Pineta u Fažani, jer im "kao župan Istarske županije nije u mogućnosti na ovakav način osigurati pravnu i investicijsku sigurnost dok se ne raščiste svi dvojbeni odnosi s nadležnim ministarstvima".

"To je sramota za ovu državu, to je rušenje ideje o ulaganju u ovu državu i time se produbljuje loše gospodarsko stanje u Hrvatskoj", zaključio je Jakovčić u priopćenju.

Jakovčić je u utorak navečer, u telefonskom uključenju u emisiju HTV-a "In medias res", rekao da su konzervatori ministarstva "već na desetak mjesta stopirali projekte" čime se, po njegovim riječima, "iživljavaju na tisućama nezaposlenih u Istri".

Hrvatska je proglasila Brijune rivijeru projektom od državnog značaja, njezini dužnosnici koji sjede u povjerenstvu raspisivali su natječaj objavljen u svjetskim medijima, rekao je Jakovčić za HTV, ocijenivši da je to što se sada dogodilo "blamaža, zbog koje netko ovoj zemlji mora dati ostavku".

Vezane vijesti

'Neka Zrće presele u Istru. Ja se lako skinem'

'Neka Zrće presele u Istru. Ja se lako skinem'

Istarski župan Ivan Jakovčić uzburkao je duhove kada je prije nekoliko dana javno investitorima poručio da ne investiraju u Brijuni Rivijeru. U… Više

Komentari

registracija
15/8/09

vergilia, 18.04.12. 09:35

Jakovčiću, što si se tolko žurio s natječajem? Što nisi inzistirao da se ono što je kulturno zaštićeno dobro riješi prije natječaja? Vjerojatno si mislio da će se na to zažmiriti kako se ne bi "sramotili" - i ulaganja i profit moraju imati svoja ograničenja - na zapadu se projekt, bez obzira kako veliki bio, zaustavlja i po potrebi mijenja ako se pronađe nekoliko kosti ili lonaca iz davnih dana, kod nas profit može i smije pregaziti cijela zaštićena područja bez pardona! PRIJE si trebao inzistirati da se utvrde zaštićena područja, a ne sada prigovarati - no, lakomost kad tad ispliva na površinu, zato si se žurio da s Kosoricom uglaviš neke stvari na vrijeme. Gdje ti je obraz??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika