03.05.2012. / 17:45

Autor: Hina

Gdje ste bili kad su rasturali Jadrankamen?

Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) priopćila je kako oštro osuđuje današnja događaje u Pučišćima na otoku Braču i, kako navodi, grube policijske postupke koji se provode nad radnicima i članovima sindikata Jadrankamena.

Photo: Ivo Čagalj/PIXSELLPhoto: Ivo Čagalj/PIXSELLUdruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) priopćila je kako oštro osuđuje današnja događaje u Pučišćima na otoku Braču i, kako navodi, grube policijske postupke koji se provode nad radnicima i članovima sindikata Jadrankamena.

Uznemirujuće vijesti koje stižu s Brača ukazuju na to da Vlada Republike Hrvatske trenira pravnu državu nad radnicima koji samo žele raditi i za svoj rad biti primjereno i na vrijeme plaćeni te koji se za svoja prava bore legitimnim sredstvima, napominje URSH dodajući kako istodobno dok lopovi koji uništavaju hrvatsko gospodarstvo, a zajedno s njime hrvatske radnike i njihovu budućnost, slobodno šeću državom uživajući zaštitu struktura koje imaju moć na gladne i goloruke radnike slati 200-itnjak policajaca u punoj spremi.

URS pritom pita gdje su bile pravna država i njen prisilni aparat dok je Jadrankamen zajedno s mnoštvom drugih hrvatskih tvrtki, polako, ali sigurno tonuo u propast zahvaljujući kriminalnim radnjama pojedinaca.

"Sudske odluke se moraju poštivati i stečajnom upravitelju se mora omogućiti izvršavanje njegovih zakonom utvrđenih prava i obveza, no način na koji se to danas čini na Braču, primjenom sile nad radnicima i uhićenjem članova sindikata, je potpuno neprihvatljiv i za svaku je osudu", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

'Pozivanje na otpor i samovlast'

'Pozivanje na otpor i samovlast'

Kod suca istrage Županijskog suda u Splitu u tijeku je ispitivaje četvorice radnika Jadrankamena, koji su privedeni jučer u Policijsku upravu u… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 03.05.12. 18:22

Bolje pitati sindikte gdje su bili kada je krivousti dijelio tvornice radnicima


registracija
26/12/06

capica, 03.05.12. 18:26

Gdje ste bili kad su rasturali Jadrankamen?

A gdje su sindikati svih ovih godina?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika