Objavljeno u Nacionalu br. 459, 2004-08-31

Autor: Nacionalova redakcija

VRDOLJAKOV SKANDAL

Iuris Protecta protiv Antuna Vrdoljaka

Udruga Iuris Protecta ovaj je tjedan zatražila pokretanje disciplinskog postupka protiv Antuna Vrdoljaka, člana Međunarodnog olimpijskog odbora kao i njegovo isključenje iz Odbora, a povodom javne optužbe upućene predsjedniku republike Stjepanu Mesiću u kojoj ga je prozvao špijunom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) u Den Haagu.

“Međunarodni olimpijski odbor ima kartu koja ne dozvoljava članovima Odbora miješanje u politiku i klevetu predsjednika države. Zato tražimo da se pokrene postupak protiv Antuna Vrdoljaka i da ga se isključi iz Međunarodnog olimpijskog odbora”, Nacionalu je rekao Zlatko Zeljko, predsjednik udruge Iuris Protecta koja se bavi promidžbom vladavine prava u Hrvatskoj. “Zahtjev smo odaslali svim nacionalnim odborima svih država članica Međunarodnog olimpijskog odbora i na njima je hoće li reagirati ili neće, a uvjeren sam da hoće jer se ovdje radi o povredi olimpijske karte.”

Antun Vrdoljak je nedavno Stjepana Mesića proglasio špijunom zbog njegova odaziva pozivu haškog suda da svjedoči pred Tribunalom u kaznenom postupku protiv optuženika za ratne zločine prije no što je preuzeo predsjedničku dužnost.

Vezane vijesti

Vrdoljakova 'zlatna koka': HTV za serijal o Titu platio 7,4 milijuna kn

Vrdoljakova 'zlatna koka': HTV za serijal o Titu platio 7,4 milijuna kn

Antun Vrdoljak je prilikom realizacije svog dokumentarno-igranog 'spektakla' o Josipu Brozu Titu prekršio niz stavki ugovora Hrvatske radiotelevizije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika