Objavljeno u Nacionalu br. 369, 2002-12-11

Autor: Nacionalova redakcija

KARTIČNO POSLOVANJE

Više od 2,5 milijuna Maestro i Cirrus kartica

...

Mastercard Europe, koji među ostalim posjeduje kartične robne marke MasterCard, Cirrus i Maestro, objavio je da je u Hrvatskoj Maestro i Cirrus kartica izdano više od 2,5 milijuna, dok je trenutačno u optjecaju 200 tisuća MasterCard kartica. Za usporedbu, 28. prošlog mjeseca Visa je objavila da je u Hrvatskoj izdano više od milijun njezinih kartica.

Mastercard dodaje da se broj transakcija putem Maestro i Cirrus kartica u prvih šest mjeseci u Hrvatskoj povećao za čak 15,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. MasterCard, Maestro i Cirrus bankovne kartice izdaje u Hrvatskoj 26 banaka, dok se broj prodajnih mjesta koja prihvaćaju te kartice bliži brojci od 40.000 tisuća. Hrvatsko kartično tržište jedno je od onih s najdinamičnijim razvojem u regiji. U 1999. godini, Hrvatska, sa svojih 1,5 milijuna kartica i 0,33 kartice po stanovniku, zauzima treće mjesto poslije Slovenije i Mađarske. No, do 2000. dostigla je drugo mjesto s 2,1 milijuna kartica i 0,47 kartica po stanovniku. U 2001. bilo je 0,66 kartica po stanovniku što, nakon Slovenije, predstavlja drugu karticama najbolje opskrbljenu zemlju.

Vezane vijesti

WikiLeaks će u četvrtak tužiti Visu i Mastercard

WikiLeaks će u četvrtak tužiti Visu i Mastercard

WikiLeaks će u četvrtak podnijeti tužbu Europskoj komisiji protiv kartičarskih kuća Visa i MasterCard ako mu ne ukinu blokadu donacija, rekao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika