10.01.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

NAIROBI

POBUNJENICI UBIJAJU I JEDU PIGMEJE

Specijalizirana istražiteljska grupa Ujedinjenih naroda koja je boravila u zabačenim područjima DR Konga, objavila je kako su točne glasine o kanibalizmu u tom području. Utvrdili su da neke pobunjeničke grupe u sjeveroistočnom Kongu ubijaju i jedu Pigmeje, pripadnike tamošnjeg autohtonog plemena, poznatih po tome što su patuljastog rasta. Pigmeji u tom području žive u prašumama, pa ih pobunjenici, koji se bore protiv vladinih snaga, tjeraju da za njih po šumama love divljač i tako im pribavljaju hranu. Ako se iz lova vrate praznih ruku, onda ubiju i pojedu njih same, tvrde članovi ove šesteročlane istraživačke ekipe Ujedinjenih naroda, koja je tjedan dana provela u kongoanskoj pokrajini Ituri.
Prema tvrdnjama istražitelja UN kanibalizmom je raširen među pripadnicima Kongoanskog oslobodilačkog pokreta i njihovim saveznicima iz Kongoanskog pokreta za demokraciju. U DR Kongu živi oko 600.000 Pigmeja, a Ujedinjeni narodi namjeravaju pokrenuti inicijativu njihove zaštite od izgladnijelih ‘’boraca za demokraciju’’.

Vezane vijesti

Kongo: U potonuću broda najmanje 35 nestalih

Kongo: U potonuću broda najmanje 35 nestalih

Najmanje 35 osoba smatra se nestalima nakon potonuća brodića na jezeru Kivu u Demokratskoj Republici Kongu, izvijestili su u ponedjeljak lokalni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika