Objavljeno u Nacionalu br. 503, 2005-07-04

 

Bivši irački predsjednik Saddam Hussein vjerojatno će tužiti redakciju londonskog tabloida Sun zašto što je nedavno na svojoj naslovnici objavio Husseinovu fotografiju - u gaćama. Husseinova obitelj obratila se jednom poznatom londonskom odvjetničkom uredu specijaliziranom za sporove vezane uz novinske odštete, tražeći od njega prvo mišljenje bi li sudska tužba imala izgleda za uspjeh. Odvjetnik David Price uvjeren je da bi tužba u skladu s novom britanskom sudskom praksom mogla uspjeti, s obzirom na to da redakcija ne može dati nikakva suvislog opravdanja zašto je objavila tu fotografiju, pa je riječ o očitom kršenju privatnosti, koje se u Velikoj Britaniji kažnjava.
  Iz redakcije su rekli da se tim fotografijama htjelo dokazati kako Saddam Hussein u zatvoru nije maltretiran, što se katkad tvrdi, a da su ih dobili iz američkih vojnih krugova kako bi se njihovim objavljivanjem ponizio Hussein, te demoraliziralo njegove pristalice, koji su Iraku dižu pobunu protiv Amerikanaca.
  Obitelj je najavila da bi od Suna mogla tražiti odštetu od milijun dolara, ali prema mišljenju odvjetnika Pricea sud teško da će odrediti veliku odštetu, nego će ona iznositi nekoliko stotina funti, što je na razini odšteta kakve u sličnim situacijama dobivaju britanski građani. Odšteta bi mogla biti i veća kako bi se dokazalo da je Sun zahvaljujući toj fotografiji bitno povećao svoju nakladu, što nije bio slučaj.

Vezane vijesti

Nova snimka Saddamova tijela na internetu

Na internetu se pojavila nova snimka koja prikazuje tijelo Saddama Husseina na nosilima s ranom oko vrata, objavio je u utorak BBC na svojoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika