10.02.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

ŽELJEZARA SISAK

ILIJA MARIĆ: MESIĆ JE POTPISAO PROTOKOL O PRODAJI ŽELJEZARE SISAK


«Predsjednik Mesić stavio je svoj potpis na Protokol o prodaji Željezare Sisak 21. siječnja i o tome postoji barem nekoliko svjedoka koji su bili u predsjednikovu uredu», izjavio je za Slobodnu Dalmaciju stečajni upravitelj Željezare Sisak Ilija Marić.
Afera koja je otpočela prodajom Željezare u stečaju ruskoj tvrtki “Mečelj”, zastupanoj po većinskom dioničaru, švicarskoj tvrtki “Conares Trading”, za jednu kunu, a nastavljena izjavom predsjednika Stjepana Mesića da nije potpisao spomenuti Protokol kojim izražava potporu Rusima za kupnju Željezare – iako su neke dnevne novine objavile faksimil dokumenta s njegovim potpisom – očito još nije završena.
Od prodaje željezare se svi polako ograđuju: prvo je to učinila Vlada, pa sam Predsjednik Republike a neki mediji iznose tvrdnje da i sami Rusi misle odustati od kupnje jer ih «uznemiruje neprijateljsko raspoloženje javnosti i medija».

Vezane vijesti

Čačić: U željezari za početak zapošljavanje od 500 do 600 ljudi

Čačić: U željezari za početak zapošljavanje od 500 do 600 ljudi

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ocijenio je danas da bi novi vlasnik sisačke željezare, talijanska tvrtka ABS, u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika