05.09.2005. / 11:03

Autor: Nacionalov istraživački tim

NACIONALOV KOMENTAR TJEDNA

Audio i video zapis pretresa Stjepana Jurička i Stjepana Hucike na graničnom prijelazu

U prošlu subotu navečer i u nedjelju poslije podne Nacional je u dva navrata razgovarao sa Stjepanom Juričkom I Stjepanom Hucikom. Njih dvojica su prošli tjedan zajedno sa odbjeglim Hrvojem Petračem uhićeni u Grčkoj, na trajektu koji je vozio u pravcu talijanskog grada Ancona. Nakon uhićenja Juričko I Hucika su gotovo puna tri dana proveli u policijskoj postaji u grčkoj luci Igumenica. Potom su ih pustili na slobodu. U subotu navečer razgovarali su sa ekipom Nacionala u odmorištu Grič, nedaleko Brežica u Sloveniji. Ondje su odlučili prenoćiti I u nedjelju ujutro vratiti se u Hrvatsku.
U nedjelju oko 9 ujutro ponovo su se susreli sa odvjetnicima I ekipom Nacionala u odmorištu Grič. Potom je fotograf Nacionala Tomislav Smoljanović zajedno s njima u automobilu Volkswagen Passat karavan krenuo prema Hrvatskoj. Neposredno prije njih u Hrvatsku je ušao novinar Nacionala, a iza njih njihovi odvjetnici.
Oko 10 ujutro Jurička, Huciku I Smoljanovića zaustavila je policija na graničnom prijelazu Bregana. Nakon sat vremena u pratnji policije odvezli su se u policijsku stanicu u Samoboru, gdje su svu trojicu ispitali djelatnici MUP-ova Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala. Njihov dolazak u Hrvatsku, te prvi susret sa policijom Smoljanović je diskretno fotografirao I snimao video kamerom, kao I trenutke njihova pretresa u policiji u Samoboru.
Dio ekskluzivnih snimaka Nacionala emitirala je jučer Hrvatska televizija u središnjem Dnevniku i Vijestima u 22.40 na prvom programu. Nacional na svojoj Internet stranici donosi kompletni video materijal povratka Petračevih prijatelja u Hrvatsku, a u tiskanom izdanju ekskluzivni intervju u komu su detaljno opisali svoje i Petračevo uhićenje.

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika