26.02.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

ZANIMLJIVOSTI

UBIO SE ZBOG KULINARSKIH ZVJEZDICA

Bernard Loiseau, jedan od najslavnijih francuskih kuhara, čiji je restoran “Cote d’Or” poznat diljem svijeta, počinio je samoubojstvo nakon što je jedan od najpoznatijih francuskih kulinarskih vodiča smanjio broj zvjezdica tom restoranu. Do sada je taj restoran u kulinarskom vodiču “GaultMillau” bio ocijenjen 19/20, a u novom izdanju vodiča restoran je dobio ocjenu 17/20, dakle izgubio je dvije zvjezdice. Vodič “GaultMillau” je uz slavni “Michelin” najpoznatiji francuski kulinarski vodič. U “Michelinu”, koji ima drukčiji sistem vrednovanja restorana, Loiseauov restoran “Cote d’Or” ima tri zvjezdice, što je najviše što ga “Michelin” daje.
Loiseau se ubio samo sedam dana nakon što je novi vodič “GaultMillau” objavljen. Pronađen je mrtav u svojoj vikendici prostrijeljene glave, a kraj njega je bila njegova lovačka puška. On je nekim svojim prijateljima rekao da će se ubiti ako mu smanje broj zvjezdica, što je zatim i uradio. Sada njegovi suradnici optužuju uredništvo vodiča za njegovu smrt. Iz uredništva tvrde da su vrlo pažljivo vrednovali svaki restoran, pa tako i njegov, te ocijenili kako je kvaliteta hrane i usluga slabija nego što je bila ranije.

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika