01.06.2006. / 17:51

Autor: Mislav Šimatović

TISAK

Olgica Spevec: Slovenci i Francuzi nisu prihvatljivi kupci Tiska

Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja na čelu s Olgicom Spevec donijelo je na 62. sjednici odluku da je Atlantic grupa prihvatljiv, a konzorcij na čelu s Agrokorom uvjetno prihvatljiv potencijalni kupac udjela Europapress holdinga (EPH) u Tisku. Slovenska tvrtka Delo Prodaja zbog povezanosti s WAZ-om i francuski Hachette Distribution Services (HDS) nisu prihvatljivi kupci.

Agencija je EPH-u naložila da pristupi sklapanju ugovora s Atlantic Grupom ili s konzorcijem Agrokora, pod uvjetom da se tom transakcijom otklone mogući negativni učinci na tržišno natjecanje, te da taj ugovor dostavi Agenciji najkasnije u roku od 30 dana. Agrokor i partneri uvjetno su prihvatljiv kupac Tiska zbog činjenice da bi provedba takve koncentracije mogla stvoriti nove probleme sa stanovišta tržišnog natjecanja u Hrvatskoj, smatraju u Agenciji. Prodaja udjela EPH u Tisku uvjetovana je rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja kojim je koncentracija EPH i Slobodne Dalmacije ocijenjena uvjetno dopuštenom, pod uvjetom da EPH, između ostalog, u roku od šest mjeseci, odnosno devet mjeseci od dana zaprimanja rješenja, proda svoj udjel u Tisku ili posredno u Distri-pressu. Pocijenjuje se da će EPH na ovoj transakciji prihodovati najmanje 20 milijuna eura.

Vezane vijesti

Đava te odnija taku ludu!

Đava te odnija taku ludu!

Vijećnici HDZ-a napustili su jutros sjednicu splitskoga Gradskog vijeća ocjenjujući da je ona "još jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom", jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika