02.10.2006. / 09:26

Autor: Lucija Božić

VIJEĆE EUROPE

Zasjeda parlamentarna skupština Vijeća Europe

Sanader će, kako se očekuje, iznijeti ocjene hrvatske Vlade o stanju u regiji i o ulozi Hrvatske u njezinoj stabilizaciji, u procesima približavanja euroatlantskim integracijama i o regionalnoj suradnji

Situacija na Balkanu, posebice na Kosovu, jedna je od glavnih tema na dnevnom redu jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeće Europe koje se održava u Strasbourgu od 2. do 6. listopada. Na prvoj plenarnoj sjednici prisustvovat će i hrvatski premijer Ivo Sanader.

Sanader će, kako se očekuje, iznijeti ocjene hrvatske Vlade o stanju u regiji i o ulozi Hrvatske u njezinoj stabilizaciji, u procesima približavanja euroatlantskim integracijama i o regionalnoj suradnji. Hrvatski premijer trebao bi se sastati i s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Reneom van der Lindenom.

Parlamentarna skupština Vijeća Europe će tijekom višednevnog zasjedanja razmatrati i druga važna pitanja, primjerice s područja svjetskog gospodarstva, zaštite nacionalnih manjina, probleme vezane za masovni dolazak migranata u Europu. Kao govornici o toj temi najavljeni su i predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić, predsjednik Srbije Boris Tadić i albanski premijer Sali Berisha. Na dnevnome je redu uz ostalo i prijedlog o osnivanju memorijalnog centra za žrtve prisilnog preseljenja i etničkog čišćenja.

Vezane vijesti

Đava te odnija taku ludu!

Đava te odnija taku ludu!

Vijećnici HDZ-a napustili su jutros sjednicu splitskoga Gradskog vijeća ocjenjujući da je ona "još jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom", jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika