07.12.2006. / 12:50

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ LITVINENKO

Scotland Yard ispituje Lugovoja

Susret s istražiteljima "vjerojatno će se održati u četvrtak tijekom dana", kazao je Andrej Romašov

Andreja Lugovoja, ključnog svjedoka u ubojstvu nekadašnjeg agenta ruskih specijalnih službi Aleksandra Litvinenka, saslušat će detektivi Scotland Yarda koji nastavljaju istragu u Moskvi. Susret s istražiteljima "vjerojatno će se održati u četvrtak tijekom dana", kazao je Andrej Romašov agenciji Itar-Tass. Odvjetnik je inzistirao na činjenici da se njegova klijenta ne može okvalificirati "sumnjivim" kao što tvrde neki zapadni mediji, premda je Scotland Yard u srijedu trovanje Litvinenka polonijem 210 prekvalificirao iz "sumnjive smrti" u "ubojstvo".

To "dopušta pomisao da su rezultati autopsije već poznati. No, ne može se tvrditi da je Andrej Lugovoj glavni osumnjičenik", kazao je Romašov. "Jutros je moj klijent podvrgnut pretragama o eventualnoj radioaktivnoj kontaminaciji i liječnici su dali pristanak da se susretne s istražiteljima", nastavio je odvjetnik. "Trenutno se Andrej Lugovoj nalazi u bolnici, ne namjerava je napustiti i očekuje susret s istražiteljima Scotland Yarda. Spreman je odgovoriti na sva pitanja koja ih zanimaju", dodao je Romašov.

Vezane vijesti

Kina uhitila američkog špijuna

Kina uhitila američkog špijuna

Dužnosnik kineske obavještajne službe uhićen je početkom ove godine jer je dostavljao kineske tajne dokumente SAD-u, piše u petak New York Times.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika