11.12.2006. / 18:30

Autor: Ana Kirin

BiH

Čovićevi prijatelji za njega založili stanove

Sud BiH je ranije odbio zahtjev Čovićeve obrane za njegovo puštanje iz pritvora ocjenivši nedostatnom vrijednost Čovićeve imovine koju je on ponudio kao jamstvo da neće pobjeći iz BiH

Obrana predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića u ponedjeljak je državnom Sudu BiH dostavila podatke o vlasništvu stanova dvanaestorice Čovićevih prijatelja koji su te stanove založili kao dodatno jamstvo kojim se traži njegovo puštanje iz pritvora, izjavio je Čovićev branitelj mostarski odvjetnik Josip Muselimović. Čović je, podsjetimo, nakon nedavne nepravomoćne presude na petogodišnju zatvorsku kaznu zadržan u pritvoru do izricanja pravomoćne presude.

Podatke o vlasništvu dvanaest stanova, koje Čovićevi prijatelji nude kao jamstvo da on neće pobjeći iz BiH, zatražilo je prvostupanjsko vijeće državnog Suda BiH. Odvjetnik Muselimović vjeruje da će tijekom ovog tjedna prvostupanjsko sudsko vijeće na temelju u ponedjeljak dostavljenih podataka donijeti odluku o Čovićevu puštanju iz pritvora.

Sud BiH je ranije odbio zahtjev Čovićeve obrane za njegovo puštanje iz pritvora ocjenivši nedostatnom vrijednost Čovićeve imovine koju je on ponudio kao jamstvo da neće pobjeći iz BiH. Pri ranijem odbijanju zahtjeva za Čovićevo puštanje iz pritvora Tužiteljstvo BiH je zamjerilo što kao imovina nije evidentiran i stan Čovićeve supruge u Hrvatskoj. To je potaknulo sumnje Tužiteljstva da bi se Čović, koji posjeduje i državljanstvo Republike Hrvatske, mogao skloniti u stan svoje supruge u Hrvatskoj ako ga se pusti iz pritvora.

Vezane vijesti

Otuđenje u obitelji HDZ

Otuđenje u obitelji HDZ

Supredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u intervju za banjolučke Nezavisne novine kako se vodeće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika