20.12.2006. / 19:31

 

EKSKLUZIVNO

Reagiranje na objavu Udruge hrvatskih sudaca

Na izjavu predsjednika UHS-a Đure Sessa, objavljenu na Index.hr portalu, Ivo Pukanić je izjavio:

"Iznenađen sam ovakvom reakcijom Udruge hrvatskih sudaca i smatram da je to do sada najgrublji napad na slobodu medija u Hrvatskoj od strane pravosuđa. To se nije dogodilo ni za vrijeme Franje Tuđmana. Kao što oni imaju pravo na svoje mišljenje tako i ja imam pravo na svoje mišljenje koje nisam iznosio dok je trajao sudski proces i koje nisam komentirao niti jednom jedinom riječi.

Međutim, sada kada je presuda donešena, smatrao sam da kao građanin i novinar imam pravo na iznošenje svojeg mišljenja, a moje mišljenje je katastrofalno o toj presudi i katastrofalno o liku i djelu suca Turudića. Isto tako smatram da se meni sudac Turudić u intervjuu koji je dao danas Jutarnjem listu prijetio rečenicom "da bi mi takvo moje pisanje moglo jako naštetiti". Sada nakon što sam vidio reagiranje Udruge sudaca shvaćam na što je mislio i sada vidim tko stoji iza ove osude Udruge sudaca. Lijepo molim da se posvete i fokusiraju na svoj častan posao, a da novinare i novine puste na miru.

Iskoristio bih ovu priliku da pitam Udrugu hrvatskih sudaca i poštovanog gospodina Sessu zašto se nisu pobunili i napisali pismo kada je Ivan Turudić, njihov član, prilikom prvog suđenja dao onaj sramni intervju ili kada je na početku drugog suđenja Petraču, kolega Davor Butković napisao onaj sramotni komentar koji je do sada bio najveći pritisak na sud koji sam ja pročitao u povijesti Republike Hrvatske.

Molio bih Đuru Sessu, bivšeg diplomata iz Australije, da mi odgovori na ova pitanja."

Pročitajte i sporni Komentar tjedna.

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika