11.01.2007. / 18:40

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Vlada o imovinskim karticama

Vlada želi da se ovo pitanje do kraja razjasni i da se kaže moraju li dužnosnici prijaviti krzno, antikni namještaj, dizajnersku odjeću, estetske operacije i drugo, kazao je Palarić, kojega zanima i tko je od dužnosnika prijavio da posjeduje, primjerice, psa s pedigreom, konja ili ovce

U četvrtak, 11. siječnja Vlada je odlučila zatražiti od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa tumačenje, koje sve pokretnine dužnosnici moraju navesti u svojim imovinskim karticama. Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić je, na sjednici Vlade, objasnio da to nije jasno navedeno u Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, niti je naznačeno u obrascu za imovinske kartice.
Vlada želi da se ovo pitanje do kraja razjasni i da se kaže moraju li dužnosnici prijaviti krzno, antikni namještaj, dizajnersku odjeću, estetske operacije i drugo, kazao je Palarić, kojega zanima i tko je od dužnosnika prijavio da posjeduje, primjerice, psa s pedigreom, konja ili ovce.

Vlada je u čatvrtak, 11. siječnja uredbama osnovala područne državne arhive u Vukovaru i Šibeniku, a premijer Ivo Sanader ocijenio je da je to još jedan doprinos u decentralizaciji Hrvatske. Godina 2007. proglašena je Godinom edukacije potrošača u RH, a aktivnosti kojima će se unaprijediti zaštita potrošača pripremit će zajednička radna skupina Vlade i Sabora. Vlada je prihvatila i pokroviteljstvo nad turističkom ekološko-edukativnom akcijom "Spust murskih ladji".

Vezane vijesti

Sedam smrtnih kartičnih grijeha

Sedam smrtnih kartičnih grijeha

Kreditne kartica mogu biti izvrsna stvar ili totalna katastrofa, ovisno o tome kako je vlasnik upotrebljava. Iako vjerojatno nećete u pakao počinite… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika