12.01.2007. / 13:19

Autor: Nina Tomljanović

BEOGRAD

Rumunjska crkva u turističkom spotu Srbije

U spotu o turističkoj promociji Srbije koji se prikazuje na CNN-u prikazana je crkva koja se nalazi rumunjskoj strani Dunava. Crkva se može jasno vidjeti sa srpske strane Dunava, odnosno s poznatog srpskog izletišta Hajdučka vodenica, koje se nalazi na pola puta između Kladova i Donjeg Milanovca. "Iako se ta crkva vidi samo sa srpske strane i stvarno predstavlja lijep prizor, ipak, ona se ne nalazi na srpskoj strani Dunava'', izjavio je čitatelj srpskog lista ''Blic'', koji je prvi i javio pogrešku redakciji.

''Crkva se nalazi na drugoj strani Dunava, a pola rijeke je naše. Što je trebalo da učinimo, da zamaglimo crkvu? Jednostavno, prikazali smo Dunav na čijoj se drugoj strani nalazi crkva. To smo stavili jer je prizor s tom crkvom jednostavno lijep'', izjavio je Miodrag Popović.

Detaljnim pregledom snimke se ipak može vidjeti da je crkva zumirana, kao i to da je prikazana druga polovica Dunava, rumunjska, a ne srpska strana rijeke, piše Blic.

Sličan slučaj dogodio se u Nepalu, gdje je uprava zrakoplavne tvrtke Royal Nepal Airlines upotrijebila fotografiju drevnih ostataka indijanskog svetišta Machu Picchua uz slogan ''Jeste li vidjeli Nepal?''

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika