13.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

RIJEKA

VIKTOR LENAC PROIZVEO NAJMODERNIJI TEGLJAČ NA SVIJETU

VIKTOR LENAC PROIZVEO NAJMODERNIJI TEGLJAČ NA SVIJETU

Brodogradilište Viktor Lenac u petak je u Riječkoj luci predalo Jadranskom pomorskom servisu na uporabu 6.5 milijuna € vrijedan tegljač ASD tip 3211. Ovaj je tegljač otprilike dvostruko snažniji od ostalih devet kojima raspolaže JPS, a namijenjen je za lučka, obalna i off shore tegljenja, te za eskort, sprječavanje naftnih zagađenja i gašenje požara. Brod će se primarno koristiti za rad na naftnom terminalu Omišalj, gdje hrvatska Vlada u dogledno vrijeme očekuje veliko povećanje transporta nafte. Radioničku je dokumentaciju, po nacrtima Norveškog Damen Shipyardsa, izradio novoosnovani projektni ured Viktora Lenca.
Ovo je prvi završeni projekt Viktora Lenca nakon što mu je propao posao pregradnje broda Kraka, koji je naručila danska tvrtka ASN Marine. Taj posao vrijedan 32 milijuna € tvrtka ASN Marine je otkazala pred samim završetkom, što je nanijelo težak udarac Lencu, pa je ova privatna tvrtka kontroverzno spašavana kreditima s državnom garancijom.

Vezane vijesti

Američki ratni brod na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac

Američki ratni brod na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac

Američko veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je kako je potpisan ugovor o suradnji između američke mornarice, odjela za pomorsku nabavu i hrvatskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika