16.01.2007. / 18:50

Autor: Ana Kirin

RIJEKA

Miroslav Maškarin svjedočio u istrazi nad kirurzima

Otac Ivica i sin Miroslav Maškarin, kojem je zbog posljedica operativnog zahvata u riječkom KBC-u amputirana noga, dali su iskaz u sklopu istrage nad riječkim kirurzima Branom Popovićem i Janošom Horvatom

Na Županijskom sudu u Rijeci u utorak 16. siječnja iskaz su pred istražnom sutkinjom Ksenijom Zorc dali otac Ivica i sin Miroslav Maškarin, kojem je zbog posljedica operativnog zahvata u riječkom KBC-u amputirana noga. Njih su dvojica iznijeli svoje viđenje događaja u sklopu istrage nad dvojicom kirurga osumnjičenih da nisu postupili u skladu s pravilima liječničke struke pri odabiru metoda i liječenja operativnim zahvatom od upale crvuljka. Riječki kirurzi Brano Popović i Janoš Horvat osumnjičeni su i da su operativni zahvat obavili bez izričita i valjana Maškarinova pismenog pristanka.

Podsjetimo, 20-godišnjem Miroslavu Maškarinu je 10. srpnja 2006. godine pri operaciji vađenja slijepog crijeva laparoskopskom metodom probijena trbušna aorta. Posljedica toga bilo je obilno krvarenje i odumiranje tkiva, zbog čega je jedna noga morala biti amputirana, a druga je jedva spašena.

Krajem ljeta 2006. godine povjerenstvo za unutarnji nadzor riječkoga KBC-a i povjerenstvo Hrvatske liječničke komore utvrdili su da u Maškarinovu liječenju nije počinjena pogreška nego da je bila riječ o komplikaciji takve vrste operativnog zahvata. Potkraj studenoga Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci zatražilo je pokretanje istrage nad dvojicom kirurga. Istražni se postupak nastavlja.

Vezane vijesti

Slučaj Maškarin: Odgođeno suđenje kirurgu Popoviću zbog provjere informacija o...

Slučaj Maškarin: Odgođeno suđenje kirurgu Popoviću zbog provjere informacija o vještaku

Nastavak suđenja riječkome kirurgu Branku Popoviću za kažnjivo djelo protiv zdravlja ljudi i nesavjesno obavljanje operativnog zahvata nad Miroslavom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika