17.01.2007. / 17:27

Autor: Ana Kirin

GOSPODARSTVO

Hrvatska izvozna ofenziva

U Ministarstvu gospodarstva ističu da će izvozna strategija konkretnim mjerama povećati broj izvoznika i strukturu izvoza

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s udrugom Hrvatski izvoznici, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, dovršilo je izradu prve hrvatske izvozne strategije. Prva takva strategija u Hrvatskoj, poznata pod nazivom "Hrvatska izvozna ofenziva", javnosti će biti predstavljena u ponedjeljak 22. siječnja na 2. konvenciji Hrvatskih izvoznika koja će se održati u zagrebačkom hotelu Westin.

U Ministarstvu gospodarstva ističu da će strategija konkretnim mjerama povećati broj izvoznika i strukturu izvoza. Osmislit će i klastere, među ostalim u brodogradnji, tekstilnoj i drvnoj industriji te marikulturi. Cilj joj je uravnotežiti vanjskotrgovinske bilance jer je Hrvatska 1992. godine posljednji put imala veći uvoz od izvoza.

U izradi Hrvatske izvozne ofenzive sudjelovalo je stotinjak domaćih stručnjaka, gospodarstvenika i djelatnika državne uprave, te konzultant dr. Karl-Heinz Dernoscheg, član tima Austrijske izvozne ofenzive, sa svojim suradnicima.

Vezane vijesti

Američki izvozni bum

Američki izvozni bum

Američki predsjednik Barack Obama u svom je govoru o stanju nacije prije dvije godine označio povećanje izvoza jednim od ključnih koraka prema… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika