23.01.2007. / 18:11

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Kosor: Karamarko je potvrdio da sam u pravu

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je da se s ravnateljem SOA-e Tomislavom Karamrkom čula samo dva puta otkad je ministrica, ali nikada u vezi provjere kandidata za Savjet za razvoj civilnog društva. Na pitanje kako je moguće da Vlada nije znala za zahtjev Jadranke Cigelj rekla je da će o tome izvijestiti javnost i udruge u roku od dva tjedna.

"Članovi Savjeta nisu smjeli biti provjeravani. Oni neće raditi u Vladi da bi takva provjera bila potrebna, nego će davati prijedloge i savjete Vladi kao i Savjet mladih, Roma itd. Oni neće biti u doticaju s nikakvim tajnim dokumentima, niti mogu ugroziti ičiju, pa i nacionalnu sigurnost. Prema uredbi koja uređuje rad SOA-e, sama sam se uvjerila da nisu trebali biti provjeravani jer su u slučaju provjere trebali dati svoj pristanak", rekla je Kosor, te naglasila da ju je sam Karamarko nazvao i potvrdio njezinu izjavu. "On je mene nazvao da mi potvrdi da me nije zvao, zaista je situacija dovedena do apsurda. Još jednom ponavljam da nisam niti usmenim niti pismenim putem tražila provjeru, a o motivima bivše predstojnice Cigelj vam sve može reći njen intervju u Glasu koncila iz 2005. godine", rekla je Kosor, aludirajući da je Cigelj nesklona "udruživanjima s nezdravim temeljima", kako je izjavila u tom listu, a odnosilo se na žene i seksualne manjine.

Kosor je izjavila da će na čelo vladinog Ureda za udruge biti imenovana druga osoba i da će sredinom veljače biti konstituiran Savjet za razvoj civilnog društva, koji će se sastojati od 23 člana. No, nije odgovorila zašto Vlada nije ranije reagirala na napise u medijima o provjerama članova Savjeta, te nije dala odgovor o tome je li Vlada ipak bila upoznata s radom svoje obavještajne agencije. Odgovor na to također će uslijediti tek nakon dva tjedna.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika