25.01.2007. / 16:26

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Mesić: SOA je provjere aktivista radila u skladu sa zakonom

Mesić je rekao i kako je utvrđeno da je SOA dobila zahtjev za sigurnosne provjere od kasnije smijenjene predstojnice Vladina Ureda za udruge Jadranke Cigelj, ali smatra da je ona vjerojatno s nekim dogovarala da se ide u tu provjeru

Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u četvrtak 25. siječnja da je nadzor Sigurnosno-obavještajne agencije pri provjeri aktivista civilnih udruga obavljen kvalitetno i u skladu sa zakonom, osim u slučaju jednog službenika koji je provjeru obavio telefonom. "Nije uobičajen način na koji je radio i vjerojatno će zato snositi konzekvence", rekao je Mesić novinarima prilikom posjete Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Predsjednik Mesić je izjavio da smatra kako se treba tražiti odgovornost za sve takve slučajeve, ako se utvrdi da ih je bilo. On drži da je pitanje propisa tko i na koji način smije obavljati provjeru, no da je drugo pitanje je li osoba koja je obavljala provjeru u sklopu svojih ovlaštenja izvršila svoje dogovore.

Mesić je rekao i kako je utvrđeno da je SOA dobila zahtjev za sigurnosne provjere od kasnije smijenjene predstojnice Vladina Ureda za udruge Jadranke Cigelj, ali smatra da je ona vjerojatno s nekim dogovarala da se ide u tu provjeru.

Najavio je da će ravnatelja SOA-e Tomislava Karamarka osloboditi tajne i dopustiti mu da on da izjavu. Na pitanje treba li smijeniti potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor, Mesić je odgovorio da nije premijer pa ne može utvrđivati odgovornost članova Vlade.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika