26.01.2007. / 13:01

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Jadranka Kosor s Mesićem

"Budući Savjet za razvoj civilnog društva imenuje Vlada, a ne Ured, onda samo netko iz Vlade kome to odobri premijer, može tražiti provjeru. Za takvu provjeru članovi su morali dati pismenu suglasnost, a takva suglasnost nije dostavljena", istaknula je Jadranka Kosor nakon sastanka s predsjednikom Mesićem

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se u petak 26. siječnja s predsjednikom Stjepanom Mesićem, nakon čega je ponovno izjavila da je za Vladu neprihvatljivo da se za članove Savjeta za razvoj civilnog društva traži sigurnosna provjera, jer nisu zaposlenici Ureda, ni Vlade i ne dolaze u doticaj s bilo kakvim dokumentima ili bilo čime što je na bilo koji način vezano za nacionalnu sigurnost.

"Budući Savjet za razvoj civilnog društva imenuje Vlada, a ne Ured, onda samo netko iz Vlade kome to odobri premijer, može tražiti provjeru. Za takvu provjeru članovi su morali dati pismenu suglasnost, a takva suglasnost nije dostavljena", istaknula je. "Stvar je potpuno jasna, želimo partnerski odnos s udrugama u kojem se njihovi članovi neće sumnjičiti i provjeravati", kazala je Jadranka Kosor. Odgovarajući na novinarsko pitanje također je rekla da u razgovoru s Predsjednikom danas nije bilo riječi o "o slučaju Cigelj".

Na novinarski upit u vezi sa slučajem "Rovinjsko sunce" Kosor je rekla da se provodi nadzor i daje već jedan dio obavljen, utvrđene su nepravilnosti i dalje će se postupati prema tim nalazima. "Mislim da se brzo reagiralo i da se stvari odvijaju onako kako sam očekivala", rekla je Kosor. Potvrdila je da je o tom slučaju razgovarala s predsjednikom Mesićem te da su zaključili kako bi oni koji pomažu ženama i djeci žrtvama nasilja trebali biti za to stručno osposobljeni i da se žrtve ponovno stigmatiziraju.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika