01.02.2007. / 13:10

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Objavljena lista za dodjelu stambenih kredita

Lista se sastoji od 12.646 zahtjeva članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor je svim Uredima državne uprave u županijama objavila liste reda prvenstva za dodjelu stambenih kredita za 2007. godinu od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS).

Lista se sastoji od 12.646 zahtjeva članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata. Redom prvenstva i sukladno predviđenim sredstvima u ovoj godini dodjela kredita izvršit će se za kupnju kuće ili stana, izgradnju obiteljske kuće, isplatu razlike u površini stambenog objekta, nastavak izgradnje i dovršenje obiteljske kuće i poboljšanje uvjeta stanovanja.

Dodjela kredita provodi se sukladno odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, navodi se u priopćenju. Lista reda prvenstva bit će istaknuta na oglasnim pločama unutar Ureda državne uprave u županijama.

Prigovori se mogu uložiti u roku od 15 dana od dana objave Liste. Nakon proteka roka za prigovor Lista reda prvenstva postat će konačna, primjenjivat će se od 1. ožujka 2007. godine i vrijedit će do izrade nove Liste reda prvenstva za 2008. godinu.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika