01.02.2007. / 17:17

Autor: Ana Kirin

ROVINJ

Smijenjeno Upravno vijeće "Rovinjskog sunca"

Izvršni odbor Građanske zajednice žena prihvatio je ostavku Nevenke Mesić na mjesto predsjednice Odbora koju je, po njezinim izjavama, dala još u kolovozu

Odlukom Izvršnog odbora rovinjske Građanske zajednice žena, koja je osnivač Doma "Rovinjsko sunce", na sjednici održanoj u srijedu 31. siječnja navečer smijenjeno je Upravno vijeće Doma s predsjednicom Nevenkom Mesić na čelu. Izvršni odbor Građanske zajednice žena prihvatio je ostavku Nevenke Mesić na mjesto predsjednice Odbora koju je, po njezinim izjavama, dala još u kolovozu.

Gordan Vunak, glasnogovornik te građanske zajednice i doma, u četvrtak je na tiskovnoj konferenciji u Rovinju istaknuo kako je razlog smjene Upravnog vijeća "Rovinjskog sunca" to što nisu na vrijeme uklonjene nepravilnosti koje je prošle godine utvrdila inspekcija resornog ministarstva.

Ustvrdio je kako će novo vijeće, koje se treba utemeljiti u roku od trideset dana, imati zadatak ukloniti dosadašnje nedostatke i propuste u radu i riješiti pitanje prekobrojnih, nestručnih zaposlenika. Trebat će utvrditi i je li dosadašnja ravnateljica "Rovinjskog sunca" Blanka Špec kadra provesti zadaće koje do sada, kako je rekao, "nije bila u stanju provesti". Glasnogovornik Vunak smatra kako je u tom slučaju najodgovornije Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi jer "da nije bilo anonimne prijave jedne štićenice medijima, Ministarstvo ne bi uopće reagiralo".

Slučaj "Rovinjskog sunca" proteklih je dana dospio u javnost nakon optužbe anonimne štićenice o gladi i nečistoći u toj ustanovi, te zlostavljanju i vrijeđanju štićenika koje je provodila Nevenka Mesić. U Domu trenutačno boravi osam majki i 14 djece.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika