05.02.2007. / 16:28

Autor: Martina Zeković

SOA

Službeno izvješće o nadzoru saborskih zastupnica

"One osobe koje se spominju nigdje nisu bile predmetom obrade, nigdje nije prekršen zakon i u tom smislu, mislim da možemo biti zadovoljni", izjavio je Mesić

Nadzorom je utvrđeno da SOA nije obrađivala saborske zastupnice Milanku Opačić (SDP), Vesnu Škare-Ožbolt (DC) i Đurđu Adlešić (HSLS), izvijestili su nakon razgovora predsjednici države i Vlade Stjepan Mesić, Ivo Sanader i ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije Tomislav Karamarko. "One osobe koje se spominju nigdje nisu bile predmetom obrade, nigdje nije prekršen zakon i u tom smislu, mislim da možemo biti zadovoljni", izjavio je Mesić, dok je Sanader istaknuo kako je zadaća predsjednika države i Vlade da sigurnosne službe zaštite od napada koji nisu utemeljeni "a ovdje se pokazalo da optužbe osoba koje su vrlo eksponirane u političkom životu nisu bile utemeljene, te da te osobe nisu bile subjekt nikakvih provjeravanja niti praćenja".

Naime, premijer i predsjednik države, kako kažu, tek su u ponedjeljak dobili izvješće o nadzoru u SOA-i, dok se isto izvješće u medijima pojavilo ranije. "Vlada će idući tjedan osuvremeniti Uredbu o sigurnosnoj provjeri, budući da važeća Uredba nije usklađena s novim Zakonom o sigurnosnim službama", najavio je Sanader.

Što se tiče sigurnosne obrade članice Savjeta za razvoj civilnog društva Sandre Benčić, bivša predstojnica Vladina Ureda za udruge Jadranka Cigelj imala zakonsko pravo zatražiti sigurnosnu provjeru članova Savjeta, ali da to je bilo "politički apsolutno neprihvatljivo", naglasio je Sanader i dodao da je Cigelj pogriješila i što nije zatražila pisanu suglasnost članova Savjeta koji su bili pod provjerom, "i ta stvar je, što se tiče proceduralne i političke odgovornosti, za nas riješena njezinim razrješenjem".

Vezane vijesti

Jovanović s hrvatskim političarkama

Jovanović s hrvatskim političarkama

Đurđa Adlešić, potpredsjednica Vlade, u srijedu će se sastati s Čedom Jovanovićem, predsjednikom Liberalno-demokratske stranke. Jovanović je poznat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika