Objavljeno u Nacionalu br. 587, 2007-02-13

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Hrga i Čuljakica raskopčane i prozirne

Pokazivanje okoliša Hrginog sternuma vrhunac je produkcije Nove TV

DNEVNIK
Utorak, Nova TV, 19.15


Čitajući Dnevnik duboko dekoltirana, kao da je sa svojim dečkom Sašom Sušecom pošla u "Fontanu" i "Ludnicu", hrabra snaša Mirjana Hrga pokazuje ono što ni jedna žena nema, a jedva da i ona sama to ima: dva blaga ispupčenja oko sternuma. Osim suludo teškog ekskluziviteta u predjelu prsne kosti, drugog razloga ovom mračnom ekshibicionizmu mi ne vidimo, možemo ga usporediti jedino s Petračevim bahaćenjem u sudnici i Čermakovim napuhavanjem na skijaškoj utrci na Sljemenu zbog kojeg sada čami u Haagu, jer je prekršio odredbe o kućnom pritvoru, ali to su već vijesti o našoj društvenoj kremi, nama nedostupnoj, odatle i zavist koja probija između redaka. Spustimo se mi zato na razinu medijskog teoretiziranja, jer takva voditeljica normalnog Dnevnika još nije viđena u povijesti tv-novinarstva, pa Novoj TV treba čestitati na novom uspjehu u domaćoj produkciji. Kupili su Pervanove i Hloverku, ali ovo večeras pokazuje da je Hrgi dovoljno da se raskopča do pupka, pa da, iako baš nema što pokazati, novine odmah histerično pišu o njoj. Nedavno je objavljena fotografija njene u svakom pogledu sijamske blizanke Dijane Čuljak koja u prozirnoj bluzi, da se vidi glavna HRT-ova vijest: grudnjak, čita vijesti. Kad je snajka Dijanka rekla da joj je to prvi put, odmah je objavljena i njena druga fotografija u još jednoj prastaroj see-through bluzici za mise, sprovode i derneke, koju joj je njen baja Šelebaj također kupio po sniženoj cijeni, s etiketom "za po doma", što ona nije stigla pročitati. Odlazak na posao ove dvije eminetne predstavnice agresivnog urbanog seljačenja doživljavaju, shodno uspomenama iz zavičaja, kao osobnu promociju unutar izuzetno važnog društvenog događaja, kao odlazak pred crkvu, među momke.

Kako ne bismo bili u prednosti pred totalno zbunjenim štiocima, citirat ćemo 45 godina star Klaićev rječnik stranih riječi, izraza i kratica - tako ćemo svi znati o čemu je riječ, o tomen što znači strana riječ histerija. E, pa to je "jedna vrsta duševne neuravnoteženosti, histerične osobe imaju poseban histeričan karakter, one su preosjetljive, tašte, želje im daleko prelaze mogućnosti, kolebljivog su raspoloženja, prevrtljive, samožive, savršeno zadovoljne same sobom, pretjeruju u ocjenjivanju svoje osobne vrijednosti, svoju želju ispoljavaju u vidu različitih senzacija, pozerstvom, teatralnošću i rado izigravaju mučenike; histerični napadi javljaju se u raznim vidovima, najčešće u vidu grčeva, bacanja po zemlji ili u vidu raznih vrsta nemira; histerični se napadi nikada ne javljaju u odsutnosti publike; sam histerični napad u biti je duševna reakcija na sve neugodne doživljaje i proizvod je čovjekove neprilagođenosti okolini."


Vidimo da je Bratoljub Klaić toliko bezobrazan prema snajki Dijanki i djevojci Mirjanici, da ih moramo obraniti. Njegova definicija je danas rigidna i toliko zastarjela da u manjoj ili većoj mjeri obuhvaća gotovo sve nas. A današnje voditeljice niti se grče niti se bacaju po podu, nego pokazuju sise.

VEČERNJA ŠKOLA - PRAKSA
Srijeda, Nova TV, 20.05


Pervanov monolog na staru temu koju publika obožava (o sićušnosti Slovenije) ovaj put je osvježen nekim novim dijelovima, što je u njegovoj interpretaciiji djelovalo kao da ih je naš najugledniji slovenolog sad izmislio. Npr.: samo jedna čistačica, angažirana na pol radnog vremena pospremi cijelu Sloveniju za 4 sata, za dva sata usisa itd. Pustite ih neka love našu ribu, pa ne mogu oni puno ribe pojesti, kad bace čik, pogode Talijana u oko, kad je tišina čuju se Austrijanci. Tim i sličnim pretjerivanjima naš najtraženiji stand-up komičar nedavno je zabavljao i slovensku publiku na promociji "Gorenja", što znači da ljudi (pogledajte samo mene) obožavaju ono što bi nedoučeni kreteni nazvali politička nekorektnost.

KONTAKT
Srijeda, Nova TV, 18.15


Dinamični duo Bandić - Horvatinčić dobio je po lopovskim prstima od HDZ-ove ministrice Dropulić, pa se predstavnik one stare komunističke konobarske Hrvatske (sve za stranca!) evil genius TH večeras pokušavao malo pritajiti sa svojim uništavanjem Cvjetnog trga, ali samo malo. Po njegovoj jadnoj bahatosti konobara uhvaćenog u potkradanju gosta, očito je da SDP i dalje ima rak koji se zove Bandić, sekundarni tumor mu je na Cvjetnom trgu, primarni u Praškoj 2, u sjedištu gradskog SDP-a. Metastaza ima po svim zagrebačkim gradilištima koja je imao čast otvoriti kancerogeni Bandić, a tih je mjesta što donose proviziju, političku ili nedajbože novčanu, bezbroj.

OTVORENO
Četvrtak, HRT 1, 22.37


HRT pokazuje izuzetnu susretljivost prema novom filmu starog hrvatskog antitalenta Branka Schmidta "Put lubenica". Pušta se često i prečesto spot, a sada evo autora i na tematskoj emisiji o trgovini ljudima. Toliku ljubav ne primijetismo u slučajevima visokovrijednih filmova "Oprosti za kung fu" Ognjena Sviličića, "Dva igrača s klupe" Dejana Šorka i "Duga zimska noć" Antuna Vrdoljaka. Voditeljica je Schmidtovo najnovije smeće, "najbolji Schmidtov film do sada", što je mutna relativistička ocjena apsolutnih kretena: filmskih kritičara, najavila kao jedinstven film koji nosi vrlo važnu poruku, pa ćemo sad, je li, pogledati kratak insert iz vašeg filma. U kratkom insertu glumac Krešimir Mikić vozi pretrpan čamac u koji počinje prodirati voda ne zna se odakle i zašto, zatim vidimo muljavu vodu nepoznatog porijekla kako bjesni oko cipela Schmidtovih statista, onda nastupa panika i paničari popadaju iz čamca. Kakve to veze ima s trgovinom ljudima, kristalno je jasno. Trgovina ljudima je zločin, a zločin je i svaki Schmidtov film. Tko bi rekao da je voditeljica Sanja Mikleušević Pavić jedna toliko logična narav, čestitamo!

VIJESTI
Petak, HRT 1, 22.10


Nije za ljude tanjih živaca, jer o tome se pisalo kada je HRT nedavno skrivala svjetsku vijest o uspjehu osječkog gimnastičara Roberta Seligmana. Isto se večeras događa i Blanki Vlašić koja je preskočila 201 cm i povela u nekakvom svjetskom kupu, čemu li, ali nigdje njene slike, čak najnoviji podvig naše čudesne atletičarke nije ni najvažnija vijest. Tek ove kasnovečernje nekorumpirane vijesti stavljaju Blanku na prvo mjesto, a glupo skijanje i košarkanje iza toga.

Vezane vijesti

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja visoka državna izaslanstva te izaslanstvo Grada Zagreba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika