15.02.2007. / 19:02

Autor: Ana Kirin

ISTRAŽIVANJE

Ženski radni stolovi raj za bakterije

Ženski uredski stolovi izgledaju urednije, no ladice su im prepune kozmetike, poput krema za ruke i sličnog, raznih "drangulija" i, najviše od svega, hrane, što je pravi raj za razmnožavanje svakojakih bakterija i klica

Žene na svojim uredskim stolovima, telefonima, kompjutorima i ladicama i oko njih imaju četiri puta više bakterija nego muškarci, pokazalo je istraživanje koje je provelo Sveučilište u Arizoni. Profesor Charles Gerba, stručnjak za zemlju, vodu i znanosti vezane uz okoliš, analizirao je uredske stolove na sveučilištu u Arizoni, te u uredima u New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu, Oregonu i Washingtonu.

"Bio sam uvjeren da su muškarci veći "prljavci" i da će biti puni klica i bakterija, no, osim što su žene puno češće u kontaktu s malom djecom, imaju tendenciju gomilati stvari", kazao je profesor. Priznao je da ženski uredski stolovi izgledaju urednije, no ladice su im prepune kozmetike, poput krema za ruke i sličnog, raznih "drangulija" i, najviše od svega, hrane. "Da zavlada glad, to je prvo mjesto gdje bih tražio hranu", dodao je. "Hrana i kozmetika su pravi raj za razmnožavanje svakojakih bakterija i klica, no nije sve tako crno po žene", kazao je prof. Gerb.

Naime, najveći broj bakterija na jednom mjestu pronađen je u muškim novčanicima. "Obično je u stražnjem dijelu džepa gdje je udobno i toplo, savršen inkubator za bakterije", objasnio je Gerb.

Prosječni radni stol sadrži oko 400 puta više bakterija nego zahodska školjka te Gerb predlaže čišćenje radnog stola dezinfekcijskim sredstvom jednom dnevno.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika