19.02.2007. / 11:46

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Uskoro počinje gradnja Doma rukometa vrijednog 245 milijuna kuna

Dom rukometa počet će se graditi na Sveticama za nekoliko mjeseci prema novom projektu priznatih arhitekata Penezića i Rogine nakon što je prvi natječaj poništen u kolovozu. Prema riječima arhitekata dvorana površine 16.000 kvadratnih metara trebala bi biti završena krajem slijedeće godine. Još nije poznato gdje će se igrati finale rukometnog prvenstva 2009. ukoliko se domaćinstvo ne oduzme Hrvatskoj. Naime nije poznato hoće li se graditi nova dvorana na lokaciji u Blatu ili obnavljati Dom sportova.
Dom rukometa na Sveticama koštat će 245 milijuna kuna, a imat će glavnu dvoranu kapaciteta 5500 gledatelja i pomoćnu dvoranu kapaciteta 400 gledatelja koja će se moći podijeliti na dvije dvorane za treninge. Dom rukometa će se graditi na zemljištu na kojemu su sada sportski tereni, kako se ne bi zakinuli njihovi korisnici na krovu Doma bit će atletska staza sa pet terena za tenis i rukomet na pijesku. U sklopu Doma bit će Hall of Fame u kojoj će se na velikim ekranima emitirati najslavniji trenuci hrvatskog i svjetskog rukometa, kao i sve ostale utakmice SP-a. U suvenirnici će se moći kupiti dresovi reprezentacija i ostale sitnice, a uz to je predviđena gradnja VIP salona, kafića i brojnih popratnih sadržaja.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika