20.02.2007. / 15:47

Autor: Nina Tomljanović

ZDRAVSTVO

U rad pušten e-zdravstveni sustav

Ministar zdravstva, dr. Neven Ljubičić izjavio je da ćemo zahvaljujući informatizaciji prvi put znati koliko kojih bolesti ima i to na određenom području. Prema tome, dodao je, moći ćemo kvalitetnije planirati zdravstvenu zaštitu, ne samo na razini Hrvatske nego i pojedinih područja

Novi informacijski sustav primarne zdravstvene zaštite premijer Ivo Sanader pustio je u rad u utorak 20. veljače. Radi se o godinama stvaranom sustavu koji bi umrežio sve ordinacije obiteljskih medicina, te bi prebacio sve podatke s papirnatog u elektronički oblik.

Ministar zdravstva, dr. Neven Ljubičić izjavio je da ćemo zahvaljujući informatizaciji prvi put znati koliko kojih bolesti ima i to na određenom području. Prema tome, dodao je, moći ćemo kvalitetnije planirati zdravstvenu zaštitu, ne samo na razini Hrvatske nego i pojedinih područja.

Kako su najavili autori projekta, Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za e-Hrvatsku i Ericsson Nikola Tesla, novi će sustav bitno smanjiti administraciju i troškove, što znači više vremena za pacijente.

Ginekološke, stomatološke i pedijatrijske ordinacije te ljekarne i laboratoriji trebali bi se umrežiti do kraja godine. Što znači da više neće biti kartona, papirnatih recepata i uputnica.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika