22.02.2007. / 14:49

Autor: Stjepan Marković

VELIKA BRITANIJA

Princ Harry odlazi na šest mjeseci u Irak

Princ Harry već je i ranije govorio da bi htio predvoditi svoju jedinicu ukoliko bude raspoređena u Irak

Pukovnija u kojoj služi 22-godišnji britanski princ Harry bit će raspoređena u Irak u slijedećih nekoliko mjeseci kao dio rotacije trupa, objavilo je britansko ministarstvo obrane. Princ Harry je treći po redu nasljednik britanske kraljevske krune iza oca princa Charlesa i brata Williama.


Princi bi tako mogao postati prvi član kraljevske obitelji koji će se naći na prvoj liniji bojišnice nakon njegova ujaka, vojvode od Yorka, koji je bio u ratu na Falklandima 1982. godine. Njegov pradjed, kralj George VI., sudjelovao je u Prvom svjetskom ratu. U Iraku bi trebao provesti šest mjeseci i obavljati će uobičajene zadaće koje se očekuju od časnika te jedinice. Trebao bi predvoditi jedinicu od 12 vojnika koji su raspoređeni u četiri oklopna izviđačka vozila tipa Scimitar.

Princ Harry već je i ranije govorio da bi htio predvoditi svoju jedinicu ukoliko bude raspoređena u Irak. On je završio obuku u Sandhurst vojnoj akademiji u travnju, a u lipnju je završio tečaj za vođenje oklopnih izviđačkih snaga.

Vezane vijesti

Debelim britanskim policajcima smanjit će se plaća

Debelim britanskim policajcima smanjit će se plaća

Britanski policajci i dio ostalog osoblja zaposlenog u policiji morat će svake godine dokazivati da je u dobroj tjelesnoj formi ili će im se smanjiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika