01.03.2007. / 09:48

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Cijena kruha ostaje ista

Kruh nije poskupio iako je udruga pekara i mlinara Žitozajednica najavljivala poskupljenje od 1. ožujka. Pekarski proizvodi su trebali poskupjeti od 20 od 60 lipa, a brašno za dvije kune po kilogramu. Iz Žitozajednice najavili su mogućnost postepenog poskupljenja. Desetak članova udruge ogradilo se od poskupljenja.

Nakon najave poskupljenja Žitozajednica se našla pod pritiskom sindikata i političkih krugova koji tvrde da nema razloga za poskupljenje. U raspravu se uključila i Vlada, te je premijer Ivo Sanader rekao da kruh ne bi trebao poskupiti jer cijena pšenice, brašna, loživog ulja i dizelskoga goriva niže nego lani, a nisu se povećali ni ostali troškovi, od struje do aditiva.

Napomenuo je da je cijena pšenice iz lanjske žetve otkupljena za 85 lipa po kilogramu, što je barem 15 posto manja cijena nego prijašnjih godina kada je kilogram pšenice bio iznad jedne kune. S poskupljenjem se, rekao je Sanader, ne slažu ni trgovački lanci, koji neće promijeniti sadašnje cijene.

Vezane vijesti

Vlada poskupila struju i plin bez HERA-inog blagoslova?

Vlada poskupila struju i plin bez HERA-inog blagoslova?

Odluka o poskupljenju električne energije za 20 i plina za 22 posto koja je donesena na sjednici Vlade, prema svemu sudeći je nelegalna.Kako piše… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika