28.03.2007. / 11:17

Autor: Stjepan Marković

AFERA KARLOVAČKA PIVOVARA

Inspekcija oduzela licencu Zavodu za javno zdravstvo

Inspekcijski nadzor Ministarstva poljoprivrede oduzela je licencu Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije jer su ustvrdili da su prekršili čl. 79. Zakona o vodama, “jer o zagađenjima za koje je znala nije obavijestila policiju, nadležno ministarstvo, Hrvatske vode ni Karlovačku pivovaru».

"Ministarstvo je zbog protuzakonitog rada ZZJZ-a pokrenulo postupak oduzimanja licence za rad laboratoriju Zavoda, što znači da će Službi za zdravstvenu ekologiju i Odsjeku za vodotoke, podzemne i otpadne vode biti zabranjen rad. Sva saznanja proslijedit ćemo Državnom odvjetništvu, a očekujemo da će Karlovačka županija, kao vlasnik institucije, sankcionirati odgovorne", rekao je glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Mladen Pavić.

Vijećnici Skupštine karlovačke županije na izvanrednoj sjednici tražili su smjenu odgovornih u karlovačkom Zavodu za javno zdravstvo, među kojima i ravnatelja dr. Boška Milankovića. Rad Boškovića i karlovačkog Zavoda je u utorak 27. ožujka na sjednici pohvalilo Upravno vijeće ZZJZ.

"Od dr. Boška Milankovića zatražili smo izvješće o aktivnostima djelatnika Zavoda, on nas je o svemu izvijestio, a mi smo njemu, njegovim suradnicima i svim djelatnicima Zavoda odali priznanje za dugogodišnji uspješni rad", rekao je dr. Vladimir Cvitanović, predsjednik Upravnog vijeća ZZJZ-a.

Cvitanović nije htio komentirati zahtjeve županijskih vijećnika za smjenu dr. Milankovića, objasnivši kako to pitanje nije ni bilo na dnevnom redu sjednice Upravnog vijeća.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika