27.04.2007. / 17:25

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Ekshumirani posmrtni ostatci žrtava iz Domovinskog rata

Posmrtni ostaci pronađeni u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji prevezeni su u Kliničku bolnicu u Osijeku gdje je u tijeku njihova obrada kako bi se utvrdio identitet i uzroka smrti

Probna iskapanja i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava iz Domovinskog rata provode se u Hrvatskom podunavlju. Do sada su ukupno ekshumirani posmrtni ostatci osam osoba, izvijestilo je u petak Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Na području Osječko-baranjske županije istražena su četiri mjesta, od kojih su na jednome mjestu pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci jednog poginulog hrvatskog branitelja.

Na području Vukovarsko-srijemske županije istražen je 21 lokalitet, uključujući i dva bunara u kojima je pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, a koja su pirotehničari Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) deaktivirali i uništili. Provedenim istraživanjima na tri su pak mjesta pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci sedam osoba.

Posmrtni ostaci pronađeni u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji prevezeni su u Kliničku bolnicu u Osijeku gdje je u tijeku njihova obrada kako bi se utvrdio identitet i uzroka smrti.

Na području Vukovarsko-srijemske županije se nastavljaju probna iskapanja, a istodobno se provodi i razminiranje jednog lokaliteta površine 40.633 četvorna metra, na kojem se najvjerojatnije nalaze posmrtni ostatci osoba stradalih u pokušaju proboja iz Vukovara 1991. godine, priopćio jeBerislav Živković, glasnogovornik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Vezane vijesti

O 'dogovoru Milošević-Tuđman'

O 'dogovoru Milošević-Tuđman'

Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan izjavio je kako je međunarodna zajednica intervencijom mogla spriječiti rat u Bosni i Hercegovini i njegove… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika