24.07.2002. / 00:00

Autor: Anita Štander

NACRT ANEKSA SPORAZUMA O ZAJEDNIČKOM GRANIČNOM PRIJELAZU IZMEĐU HRVATSKE KOSTAJNICE I BOSANSKE KOSTA

ZAJEDNIČKI PRIJELAZ ZBOG DOBROSUSJEDSKIH ODNOSA

IZGRADNJA GRANIČNOG PRIJELAZA MOGAL BI POČETI ZA DVA TJEDNA


Granični prijelaz između Hrvatske Kostajnice i Bosanske Kostajnice bit će uspostavljen između rijeke Une i Unčice, ispred kostajničkog starog grada Zrinskih, gospodarskih objekata i kuće obitelji Djetelić iz Hrvatske Kostajnice, utvrdila su to međudržavna izaslanstva za granice Republike Hrvatske i BiH u utorak na sastanku o nacrtu aneksa Sporazuma o zajedničkom graničnom prijelazu. Ako nacrt u četvrtak prihvati Vijeće ministara BiH postavljanje međudržavnog graničnog prijelaza počet će za dva tjedna.
Zamjenik ministra za civilne poslove i komunikacije u Vijeću ministara BiH Milan Lovrić izjavio je da je za BiH nesporno da je granica između dvije države na rijeci Unčici.
Pomoćnik ministra vanjskih poslova RH i voditelj hrvatskog izaslanstva Josip Paro izjavio je da Hrvatska polaže puno pravo kontrole na teritoriju između Une i Unčice, ali da zbog dobrosusjedskih odnosa s BiH pitanje graničnog prijelaza između Hrvatske i Bosanske Kostajnice želi rješavati dogovorom i izgradnjom zajedničkog graničnog prijelaza.

Vezane vijesti

Odluka o granici do 2015.

Odluka o granici do 2015.

Pravorijek arbitražnog suda o hrvatsko-slovenskom graničnom prijeporu, s obzirom na prošlog tjedna postavljene rokove objema stranama i uobičajenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika