12.06.2007. / 10:04

Autor: Martina Zeković

ATLANTA

Poništena desetogodišnja kazna zatvora za oralni seks s maloljetnicom

Sud u Atlanti poništio je desetogodišnju kaznu zatvora koja je 2005. dosuđena Genarlowu Wilsonu za oralni seks s maloljetnicom. Snimljeni su na jednoj zabavi Nove godine 2003. u jednom motelu, gdje uz alkohol i marihuanu sudionici otvoreno prakticiraju seks, a 15-godišnja djevojka dobrovoljno obavlja fellatio 17-godišnjem Wilsonu.

Apsurdna presuda nastala je zbog zakonske "rupe" jer je u starom kaznenom zakonu Georgije oralni seks s maloljetnom osobom bio izjednačen sa sodomijom i strogo kažnjiv, unatoč tome što je počinitelj maloljetan. Zakon je promijenjen tek 2006. od kada se oralni seks među tinejdžerima kažnjava kao manji prekršaj.

Danas 21-godišnjem Wilsonu, poništena je desetogodišnja zatvorska kazna bez mogućnosti pomilovanja. On je sada osuđen na 12 mjeseci zatvora za prekršaj, što je odslužio obzirom da je u zatvoru proveo 27 mjeseci.

Afroamerički mladić bio je zvijezda svoje srednjoškolske momčadi s pozivnicama za upis na nekoliko sveučilišta. Za njega se založila nekolicina utjecajnih američkih ljudi uključujući i bivšeg predsjednika Jimmyja Cartera.

Međutim, tužitelj Thurbert Baker već je uložio žalbu na presudu objašnjavajući da zakoni u Georgiji ne daju sucu autoritet da smanji ili izmjeni kaznu koju je dosudio prvostupanjski sud.

Vezane vijesti

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Bivša košarkaška zvijezda Dennis Rodman kažnjen je sa 104 sati društveno korisnog rada zbog neplaćanja alimentacije, objavio je sud Orange Countyja.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika