15.06.2007. / 16:47

Autor: Marijana Zrinjski

PEDOFILIJA U CRKVI

Župnik pušten iz pritvora

Župnik župe Banjol na otoku Rabu, Drago Ljubičić koji je prije dva dana priveden i osumnjičen za bludničenje nad dječacima od 10 do 12 godina, danas je pušten iz riječkog zatvora uz zabranu kontaktiranja s dječacima za koje se sumnja da ih je zlostavljao, i njihovim roditeljima. U slučaju da prekrši zabranu svećeniku bi se, kako kaže glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci sudac Zoran Sršen, ponovo odredio pritvor.

Osumnjičeni svećenik koji se izjasnio da se ne osjeća krivim, tijekom sudske istrage neće obavljati posao župnika već će biti smješten u domu za umirovljene svećenike na Krku. Sršen je dodao kako odluka o puštanju iz pritvora nije pravomoćna te da Odvjetništvo na nju može uložiti žalbu.

Generalni vikar Krčke biskupije mons. Ivan Kordić izrazio je zadovoljstvo odlukom suda da se svećenik Ljubičić brani sa slobode. "Crkva nastaviti surađivati u istrazi protiv osumnjičenog svećenika, sa željom da puna istina dođe na vidjelo", kazao je Kordić.

http://www.nacional.hr/articles/view/35341/

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika