05.07.2007. / 18:40

Autor: Marijana Zrinjski

BUKUREŠT

Kirin potpisao hrvatsko-rumunjski akcijski plan

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas je u Bukureštu potpisao zajednički hrvatsko-rumunjski akcijski plan o suradnji i zajedničkom djelovanju u borbi protiv organiziranog transnacionalnog kriminala, nezakonitih migracija i drugih povezanih aktivnosti.

"Potpisivanje i realizacija bilateralnih i multilateralnih sporazuma zemalja jugoistočne Europe važan je preduvjet sigurnosti, stabilnosti i suradnje u regiji", istaknuo je Kirin potpisujući zajednički akcijski plan kojim je dogovorena operativna suradnja u borbi protiv međunarodnog kriminala. Akcijski plan predviđa mogućnost osnivanja zajedničkih radnih skupina za pojedina područja, a koordinator provedbe za hrvatsku će stranu biti Ravnateljstvo policije MUP RH.

Kirin u Bukureštu sudjeluje na trećem neformalnom sastanku ministara unutarnjih poslova, sigurnosti i javnog reda zemalja jugoistočne Europe zajedno s ministrima iz Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Moldove, Rumunjske i Srbije, kao i predstavnici Privremene Uprave Misije Ujedinjenih Nacija na Kosovu te Centra SECI-ja (Inicijative za suradnju u Jugoistočnoj Europi) iz Bukurešta.

Sastanak će, prema priopćenju, završiti usvajanjem zajedničke izjave u kojoj se, između ostalog, ističe trajno opredjeljenje za zajedničku borbu protiv organiziranog kriminala, nezakonitih migracija, trgovanja ljudima i drugih oblika kriminala.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika