26.07.2007. / 11:35

Autor: Marijana Zrinjski

NOVA AFERA

Novi ravnatelj HTV-a u sukobu interesa

Novi ravnatelj HTV-a, Robert Šveb navodno je prije nekoliko godina istovremeno bio zaposlenik HRT-a i imao tvrtku koja je u poslu s Televizijom zarađivala 600 tisuća kuna godišnje, piše Novi list. Švedb je naime u biografiji naveo da je prije tri godine prodao svoj udio u vlasništvu tada već respektabilno velike i svjetski ugledne tvrtke" (ON-AIR Systems Ltd sa sjedištem u Londonu i podružnicama u Zagrebu i Miamiju), u čijem je radu, kako je naveo, sudjelovao u pokretanju ili modernizaciji više od 100 televizija na području SAD-a, Europe, Bliskog istoka, Azije i Afrike.

No, po hodnicima HTV-a priča se da je Šveb vlasničke udjele u privatnoj firmi prenio ovih dana na suprugu. On to demantira i tvrdi da je 2004. izašao iz vlasničke strukture svih poslova vezanih uz televiziju, a 2005. je postao pomoćnik ravnatelja HRT-a za tehnologiju i razvoj.

Šveb je kazao da iznos od 600 tisuća kuna nije točan, no nije želio više reći o poslovanju privatne tvrtke. Preko tajnice je poručio da do rujna ne daje intervjue, niti izjavu kojom bi opovrgnuo glasine o sukobu interesa.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika