26.07.2007. / 15:41

Autor: Martina Zeković

SINJ

Gradnja Alkarskog doma za 10,08 milijuna kuna

Ministarstvo kulture odobrilo je sredstva u visini od 10,08 milijuna kuna za izgradnju i rekonstrukciju Alkarskih dvora. Ugovor o financiranju potpisali su ministar kulture Božo Biškupić i predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić.

U financiranju Aklarskih dvora sudjelovat će i Splitsko-dalmatinska županija, grad Sinj i Viteško alkarsko društvo. Građevni radovi koje izvodi splitska tvrtka Alkom, trebali bi biti gotovi za tri godine.

U ožujku ove godine premijer Ivo Sanader položio je temeljni kamen za taj vrlo važan projekt za očuvanje hrvatske kulture i baštine, kako je naglasio za boravka u Sinju.

U Dvorima će biti smješten muzej Alke, konferencijske dvorane, bogata arhiva te posebne prostorije za čuvanje gotovo tri stoljeća stare alkarske opreme i odore te više popratnih sadržaja. Tako će Viteško alkarsko društvo nakon zamalo tri stoljeća djelovanja dobiti svoj dom.

Vezane vijesti

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranke Kosor uoči današnje 296. Sinjske alke,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika