Objavljeno u Nacionalu br. 611, 2007-07-30

Autor: Marina Biluš

CROATIA OPEN PRERASTAO U USPJEŠAN DRUŠTVENOPOSLOVNI DOGAĐAJ

Politička i poslovna elita na teniskom turniru u Umagu

U SVEČANOJ LOŽI terena Stella Maris uz hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića bili su predsjednikU SVEČANOJ LOŽI terena Stella Maris uz hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića bili su predsjednikOsamnaesto izdanje najvećeg hrvatskog teniskog turnira Croatia Open, koje je u nedjelju završeno u Umagu, izvrsnom je organiziranošću, ali i po političkoj i poslovnoj eliti koja se ondje okupila, dokazalo kako je ovaj događaj postao kudikamo više od obične sportske priredbe. Uglednike koji su ovog vikenda boravili u Umagu predvodio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je na završnicu turnira pozvao čak trojicu kolega - slovenskog premijera Janeza Janšu, predsjednika Slovačke Ivana Gašparovića te predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića. Zanimljivo je da Mesić nije odsjeo u predsjedničkoj rezidenciji na Brijunima, nego je dva dana boravio u malenom istarskom mjestu Alberi u novom turističkom odmaralištu Kempinski, i to u Skiper Royalu - vjerojatno najluksuznije opremljenoj vili na Jadranu. Na 1400 kvadrata prostrane dvokatnice s izravnim izlazom na privatnu plažu, velikim bazenom i nekoliko jacuzzija predsjednika su posjetile i mnoge osobe iz svijeta biznisa, politike i sporta, pa su se tako ondje našli šef Formule 1 Bernie Ecclestone sa suprugom Slavicom, predsjednik Međunarodne teniske federacije Francesco Ricci Bitti, šef Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, tenisač Ivan Ljubičić, predsjednik uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i mnogi drugi.

Birano društvo okupilo se i u subotu na glamuroznom prijemu koji je na brodu Prince of Venice organizirala Podravka, glavni sponzor umaškog turnira. Velikim dijelom i zalaganjem te tvrtke, koja je u promociju ovogodišnjeg Croatia Opena uložila između 5 i 7 milijuna kuna, ta sportska priredba uspjela je privući neuobičajeno velik broj poslovnih ljudi, koji su tenisku završnicu i događanja u vezi s njom iskoristili i za lobiranja i razgovore o važnim poslovnim suradnjama. Tako raskošan političko-poslovni ambijent umaški je turnir pretvorio u itekako važan društveni, a, čini se, ponajviše i poslovni događaj, u čije bi se organiziranje mogle ugledati i druge velike sportske priredbe.

Luksuzna vila za predsjednika

Vila Skiper Royal u turističkom odmaralištu Kempinski u Alberi jedna je od najluksuznijih na Jadranu. Dvokatnica na 1400 m² ima nekoliko jacuzzija, teretanu, saunu, veliki bazen i izravan izlaz na privatnu plažu, zidovi su puni umjetničkih slika, mnogo je skupocjenih kineskih vaza, a posebnost je bogat vinski podrum s vrhunskim vinima i šampanjcima.

Vezane vijesti

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

U razgovoru za službenu stranicu Roland Garrosa, umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odgovarao je na pitanja o manje poznatim detaljima iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika