30.08.2007. / 10:45

Autor: Eduard Šoštarić

VOJSKA

Počeli pregovori o nabavi 126 oklopnih vozila

Danas će ministar obrane Republike Hrvatske Berislav Rončević i izvršni potpredsjednik finske tvrtke Patria Heikki Hulkkonen započeti službene pregovore radi konačnog sklapanja ugovora o nabavi 84 oklopna borbena vozila na osam kotača AMV koje proizvodi finska Patria, doznaje Nacional.

Tijekom pregovora u konačnici će se ipak prihvatiti kupnja još dodatnih 42 vozila AMV na osam kotača što se najavljivalo mjesecima prije završne odluke o odabiru pa će tako ukupna cijena projekta nabave 126 oklopnih vozila biti nešto više od 150 milijuna eura. Vrlo je vjerojatno da će se ugovor između dviju strana potpisati tijekom listopada ove godine.

Hrvatska vlada je 02. kolovoza 2007. prihvatila preporuku Državnog povjerenstva za odabir borbenog oklopnog vozila da finska Patria bude dobavljač 84 vozila AMV za potrebe Hrvatske vojske čime je američki General Dynamics inače vlasnik austrijskog Steyra i švicarskog Mowaga koji su ponudili vozila Pandur II i Piranhu IIIC izgubio hrvatsko tržište.

Vezane vijesti

Potpisan Okvirni sporazum između Patrie i Đuro Đaković Holdinga

Potpisan Okvirni sporazum između Patrie i Đuro Đaković Holdinga

Danas u Parizu na svjetskom sajmu sigurnosti i obrane Eurosatory, Ðuro Đaković Holding d.d. (ĐĐH) i Patria potpisali su okvirni sporazum o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika