30.08.2007. / 11:34

Autor: Martina Čizmić

PRODAJA DIONICA HT-A

Dionice HT-a moći će se kupovati od 17. do 27. rujna

Vlada je na sjednici donijela odluku kojom će hrvatski građani ponude za kupunju dionica HT-Hrvatskih telekomunikacija moći predavati od 17. do 27. rujna.

Građani će ponude za kupnju uz pravo prvenstva do 38 tisuća kuna moći predavati na šalterima Hrvatske poštanske banke, Erste banke i Financijske agencije.

Ponude građana će biti valjane ako građani do 27. rujna uplate vrijednost dionica koje su upisali.

S početkom prikupljanja ponuda početi će i predstavljanje HT-a potencijalnim institucionalnim investitorima. Oni će ponude za kupnju dionica moći predati do 1. listopada.

Najkasnije do početka javne ponude 17. rujna, Vlada će utvrditi raspon ponudbene cijene po dionici. Nakon isteka rokova donijeti će se odluka o konačnoj cijeni, a 5. listopada dionice HT-a biti će puštene na Zagrebačku i Londonsku burzu.

Građani imaju pravo prvenstva na upis dionica do najviše 38 tisuća kuna. Na svakih deset dionica upisanih uz pravo prvenstva imali bi pravo na jednu dopunsku dionicu, ako dionice kupljene pod posebnim uvjetima zadrže najmanje godinu dana. Mogu podnijeti i ponude za kupnju dionica iznad 38 tisuća kuna, ali bez prava prvenstva i pogodnosti.

Vlada je još u lipnju odlučila da će na prodaju biti ponuđeno najmanje 16.377.707, a najviše 18.834.363 redovite dionice HT-a.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika