03.09.2007. / 13:33

Autor: Marijana Zrinjski

MEĐUNARODNA TJERALICA ZBOG OTMICE

Policija pustila Čučića da odvede djecu

Policija i dalje traga za maloljetnim kćerima bivšeg hrvatskog diplomate Ljubomira Čučića koji je osumnjičen da ih je nezakonito oduzeo bivšoj supruzi. Iako se jučer na konferenciji za novinare u Petrinji, Čučić pojavio u pratnji, kako ih je predstavio, svojih dviju kreći, od pet i sedam godina, policija djevojčice tada nije oduzela ocu već je za njima naknadno raspisana za sada bezuspješna tjeralica. Čučić je na toj konferenciji pred novinarima vrijeđao bivšu suprugu i državno odvjetništvo te je, vičući i lupajući šakom o stol, poručio da će djecu "braniti štrajkom glađu, i do smrti". On, naime, ne priznaje francusku brakorazvodnu parnicu i odluke tamošnjeg suda jer smatra da se službeno mora razvesti u Hrvatskoj.
No, čini se da Čučić ne priznaje ni hrvatske institucije s obzirom da je Davor Sekula, sudac zagrebačkog Centra za socijalnu skrb prije četiri godine donio odluku po kojoj obje kćeri pripadaju Magali Boers, njegovoj zlostavljanoj supruzi.

«Ne mogu vjerovati..Ne razumijem kako je moguće da su moja djeca više od sat vremena bila na konferenciji za novinare s ocem za kojim je raspisana međunarodna tjeralica zbog otmice djece, a da ih policija nije odmah oduzela i smjestila na sigurno», kazala je šokirana majka djevojčica, Magali Boers koja je jučer iz Francuske stigla na zagrebački aerodrom.

Osumnjičeni Čučić sinoć je pušten na slobodu, nakon što ga je policija privela na Županijski sud u Sisku uz prijavu za kazneno djelo oduzimanja djeteta. Čučić je u nazočnosti svoje prijateljice i odvjetnice Nataše Pifer-Mihelić u višesatnom iskazu istražnom sucu Ivanu Veršiću iznio svoje viđenje slučaja, ne želeći otkriti gdje su djevojčice koje je navodno do 2. kolovoza trebao vratiti majci u Francusku. Sudac je ocijenio da nema osnova za njegovim zadržavanjem u pritvoru kao što je tražilo tužiteljstvo. Županijski državni odvjetnik u Sisku, Stipe Vrdoljak kazao je na da će se na tu odluku žaliti.

Nacional je prije nekoliko godina objavio veliku priču o agresivnom ponašanju tadašnjeg diplomata Ljubomira Čučića.

Vezane vijesti

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

Majke bucmaste djece često pogrešno misle da njihova djeca imaju normalnu tjelesnu težinu, a majke male djece normalne tjelesne težine misle da bi se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika