11.09.2007. / 13:29

Autor: Nina Tomljanović

SAD

Odabrao smrt na električnoj stolici

Prema riječima Holtona, on smatra da je električna stolica pravilan izbor za njegovu smrtnu presudu jer je u vrijeme kad je počinio zločin, ona bila legalna metoda ubijanja osuđenika

Ubojica djece, Daryl Holton kojeg je porota proglasila krivim i odredila mu smrtnu kaznu, zatražio je da mu smrt izvrše tako da ga stave na električnu stolicu umjesto da mu daju injekciju. Prema sudskoj naredbi, smrtna presuda će se dogoditi u srijedu.

Električna stolica se u Nashvilleu, državi kojoj će biti pogubljen, nije koristila od 1960. godine. Iako u SAD-u samo 10 država još ima smrtne presude na električnu stolicu, u Nashvilleu već više od 45 godina nitko nije pogubljen na taj način.

No osuđenik Holton koji je prije deset godina ubio svoje petero male djece, odlučio je svoj život okončati na električnoj stolici, prenosi United Press International.

Prema riječima Holtona, on smatra da je električna stolica pravilan izbor za njegovu smrtnu presudu jer je u vrijeme kad je počinio zločin, ona bila legalna metoda ubijanja osuđenika.

Holton je pobornik smrtne presude i iako je već godinama u zatvoru u iščekivanju izvršenja kazne, prema riječima advokata, on ne pokazuje nikakve naznake kajanja za monstruozni zločin koji je učinio.

Vezane vijesti

Egipćani traže smrtnu kaznu za Mubaraka

Egipćani traže smrtnu kaznu za Mubaraka

Na trgu Tahrir u Kairu, koji je postao simbol ustanka protiv bivšeg režima, u subotu navečer okupilo se oko 10.000 ljudi. Veliki broj demonstranata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika