28.09.2007. / 08:26

Autor: Marijana Zrinjski

UKRAJINA

Vikor Juščenko i Julija Timošenko opet se ljube

Prozapadni predsjednik Ukrajine Viktor Juščenko i njegova bivša saveznica iz doba tvz. narančaste revolucije Julija Timošenko potvrdili su mogućnost stvaranja koalicije za formiranje vladajuće većine nakon parlamentarnih izbora u nedjelju kako bi s vlasti uklonili prorusku struju.

"Imamo samo jednu varijantu, a to je stvaranje demokratske koalicije. Nikakva se druga koalicija neće roditi", izjavio je predsjednik jučer nakon sastanka s Julijom Timošenko. Bivša Juščenkova saveznica, a od 2005. godine njegova protivnica, Timošenko obećala je pak da će obnoviti savez s nekadašnjim snagama Narančaste revolucije koje su Juščenka krajem 2004., mirnim masovnim prosvjedima dovele na vlast. "Uvjerena sam da će demokratske snage dobiti većinu u parlamentu", rekla je Timošenko šefu države koji ju je zagrlio i poljubio pred televizijskim kamerama.

Juščenko je odbacio mogućnost sklapanja saveza s proruskim premijerom Viktorom Janukovičem, čija je Stranka regija jedna od tri velike političke snage u Ukrajine.

Vezane vijesti

Juščenko svjedočio protiv Julije Timošenko

Juščenko svjedočio protiv Julije Timošenko

Bivši ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko svjedočio je u srijedu protiv svoje bivše premijerke i desne ruke Julije Timošenko, kojoj se u Kijevu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika