Objavljeno u Nacionalu br. 621, 2007-10-08

Autor: Kristina Gaćarić

GALERIJA

Nova umjetnička galerija na zagrebačkom sajmištu

"Ispred galerije Zlatni konj koja se nalazi na zagrebačkom sajmištu Hrelić 13. listopada održat će se umjetnički sajam", najavio je keramičar i voditelj galerije Zlatni konj, Hanibal Salvaro. "Na štandovima će biti postavljeno 70 novih umjetnina zajedno s 480 koje se već nalaze u stalnom postavu galerije, a kako bi ugođaj bio što više sajamski održat će se i aeromiting kluba Trešnjevka te radionica keramike na kojoj svatko za tri sata može naučiti kako se izrađuju keramički predmeti", objasnio je Salvaro. U galeriji Zlatni konj - koja od ovoga ljeta radi svake srijede i nedjelje od 9 do 14 sati - svakog tjedna predstavlja novog autora, a Salvaro poziva i pjesnike i druge umjentike kako bi galerija postala umjetničko okupljalište.

Osim izložaka koji se mijenjaju svaki tjedan, u Zlatnom konju u stalnom postavu nalaze se slike, grafike, kolaži, skulpture, tapiserije, staklo i keramika, radovi od preko 140 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, a među njima su i djela Josipa Generalića, Dušana Džamonje, Ivana Lesiaka i drugih.

"Budući da posjedujem dosta umjetnina iz raznih dijelova svijeta odlučio sam ih staviti na jedno mjesto, a upravna zgrada Sajma automobila na Hreliću pokazala se kao dobar izbor. Ravnatelj sajma ponudio mi je prostor od 250 četvornih metara što sam je prihvatio jer smatram da je interesantno da se sajmište obogati i kulturnim sadržajima", objasnio je Salvaro i dodao: "Uskoro planiram raditi i tjedno predstavljanje pojedine zemlje kroz umjetničke eksponate i kulturni program, a namjeravam izrađivati i suvenire inspirirane hrvatskim likovnim izričajem".

Vezane vijesti

Tužba zbog Isusa s erekcijom

Britanka Emily Mapfuwa tuži galeriju u Gatesheadu u Engleskoj za narušavanje javnog ćudoređa, uznemirena skulpturom koja prikazuje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika