15.10.2007. / 09:57

Autor: Marko Biočina

UNIVERZIJADA

Srbija raskinula milijunski ugovor s Varteksom

Neki srpski mediji spekuliraju o tome kako je ključnu ulogu u raskidu ugovora imao srpski premijer Koštunica zbog izjave premijerskog kandidata Ljube Jurčića kako srbijanski kapital nije dobrodošao u Hrvatskoj

Čini se da će Varteks ipak na kraju ostati bez unosnog ugovora opremanja sportaša i službenih osoba Univerzijade koja će se održati 2009. u Beogradu. Nakon velikog pritiska srpskih tekstilaca ugovor vrijedan 4,5 milijuna eura navodno će biti raskinut. U Varteksu se ipak nadaju kako do toga neće doći. Ako se to i dogodi, Varaždinci kažu kako to ni na koji način neće ugroziti Varteksovo poslovanje u cjelini pa ni na srpskom tržištu gdje je kompanija u proteklih godinu dana ostvarila rast od čak 57 posto.

S druge strane, neki srpski mediji spekuliraju o tome kako je ključnu ulogu u raskidu ugovora imao srpski premijer Koštunica zbog izjave premijerskog kandidata Ljube Jurčića kako srbijanski kapital nije dobrodošao u Hrvatskoj. Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok ipak smatra kako se to nije dogodilo radi Jurčićevih izjava, već zbog neadekvatnog odnosa hrvatske diplomacije prema izvoznicima.

"Učinit ćemo sve da se taj ugovor spasi. Zatražit ću sastanak s premijerom i Ministarstvom vanjskih poslova te tražiti da se poduzme sve kako bi se zaštitio Varteks ", rekao je Ivan Čehok.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika