01.08.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

SPLIT

OPTUŽENI ZA RATNI ZLOČIN U LORI PONOVNO U PRITVORU

Četvorica od ukupno sedmorice optuženih za ratne zločine u slučaju Lora ponovno su privedeni nakon što je Vrhovni sud u srijedu usvojio žalbu tužiteljstva i ukinuo odluku sudskog vijeća Županijskog suda u Splitu, koje im je prošlog tjedna dopustilo obranu sa slobode.
Vrhovni sud je odlučio da nisu prestali razlozi za pritvaranje sedmorice bivših vojnih policajaca zbog osobito teških okolnosti počinjenja kaznenog djela i tako ukinuo odluku sudskog vijeća pod predsjedanjem suca Slavka Lozine.
Sudsko vijeća splitskog Županijskog suda je optužene pustilo pod izlikom da u 10 mjeseci njihova pritvora niti jedan svjedok nije izravno optužio za počinjena zlodjela, iako bi se ključni svjedoci tek trebali pojaviti na ročištu zakazanom za 19. rujna. Riječ je o 16 bivših zarobljenika koji su bili zatvoreni u Lori a sada žive na teritoriju Srbije i Crne Gore.
Sedmorica vojnih policajaca su optuženi su da su 1992. godine u splitskom vojnom zatvoru Lora mučili i ubijali civile srpske nacionalnosti i tako počinili zločin protiv civilnog stanovništva.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika