05.11.2007. / 19:36

Autor: Marijana Zrinjski

NAJNOVIJA PULSOVA ANKETA

SDP 31,2 posto, HDZ 28,5 posto

Da su danas izbori SDP bi pobijedio s 31,2 posto glasova dok bi HDZ dobio 28,5 posto. Rezultati su to najnovijeg istraživanja koje je provela agencija Promocija Plus 2. i 3. studenog na uzorku od 1300 ispitanika.

Veliko iznenađenje istraživanja je Hrvatska stranka umirovljenika koja je po prvi put zauzela treće mjesto sa 6,2 posto dok je koalicija stranaka HSS-HSLS-PGS doživjela smanjenje popularnosti, te je na četvrtom mjestu s 5,5 posto izbora. HNS je jedva prešao prag s podrškom samo 5,2 posto građana.

HSP su najveći gubitnici jer za sada ne prelaze izborni prag, a s prošlomjesečnih 6,4 posto pali su na 4,6 posto. Osim njih, prag nisu prešli ni DC, IDS i HDSSB.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović prema istraživanju je najpozitivniji političar s 25,3 posto glasova. Slijedi premijer Ivo Sanader, a presjednik Stjepan Mesić je i dalje na trećem mjestu sa samo 1,5 posto zaostatka za drugoplasiranim.

Aktualni premijer Ivo Sanader, nalazi se također na listi političara negativaca. Iza njega na listi negativnih s deset posto glasova manje, nalazi se Vladimir Šeks. Na trećem i četvrtom mjestu su Anto Đapić i Zoran Milanović.

Unatoč tome Sanader je najpoželjniji premijer s 26,8 posto glasova, a slijedi ga Ljubo Jurčić kojemu se smanjila podrška s prošlomjesečnih 24,2 na 20,6 posto izbora.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika